20 augustus 2008
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • flinke scheut melk
  • handje geraspte kaas
  • flink wat plakken bacon
  • 2 grote tomaten
  • 4 grote champignons
  • 2 stokbroden

Benodigdheden

  • Braai

Bereiding

Stap 1
Breek de eieren in een grote schaal en giet er de melk bij. Goed kloppen.

Stap 2
Schep de kaas voorzichtig door het eimengsel.

Stap 3
Snijd de tomaten en champignons in dikke plakken.

Stap 4
Verhit wat boter in de braai en giet daarna het eimengsel erin.

Stap 5
Zet de braai zacht en blijf roeren met een houten lepel door de eieren tot ze gestold, maar wel nog zacht zijn. Let op: de eieren mogen niet rubberachtig worden!

Stap 6
Haal de eieren uit de pan en zet even weg.

Stap 7
Nu de braai hoog zetten en de plakken bacon, tomaat en champignons snel knapperig bakken. Er mag een beetje een zwart randje op komen!

Stap 8
Halveer de stokbroden in de lengte. Beleg de stokbroden eerst met de bacon, tomaat en champignons en leg er dan een grote schep ei op. Eet ze! Voorlopig zit je de eerst komende uren vol!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten