Ingrediënten
- 500 gr (liefst lams) gehakt
- 1 handje verse koriander, gesneden
- 1 handje verse munt, gesneden
- rode ui, gesnipperd
- groene peper, in blokjes
- 1 el mosterdzaad
- 1 el karwijzaad
- 1 el garam masala
- 1 el sesamzaad
- bakje yoghurt
- halve komkommer, geraspt
- verse peper uit de molen
Benodigdheden
- BBQ
Variatietips
- Koop de ingrediënten alsjeblieft bij een Turkse groenteboer, anders betaal je je blauw!
- Gebruik gehakt naar keuze, maar de smaak wordt wel iets anders.
- Gebruik rode pepers in plaats van groene.
Bereiding
Stap 1
Rooster in een droge koekenpan mosterdzaad, karwijzaad, garam masala en sesamzaad tot de geur goed vrijkomt.
Stap 2
Meng de kruiden met het gehakt, de koriander, de munt en de peper. Laat een nacht staan.
Stap 3
Meng de yoghurt met de komkommer en flink wat peper.
Stap 4
Vorm rondom een hittebestendig stokje een langwerpig stuk gehakt.
Stap 5
Leg een kwartier op de BBQ.
Stap 6
Serveer de kebab met de yoghurt/komkommer saus.
Variatietips
- Koop de ingrediënten alsjeblieft bij een Turkse groenteboer, anders betaal je je blauw!
- Gebruik gehakt naar keuze, maar de smaak wordt wel iets anders.
- Gebruik rode pepers in plaats van groene.