Ingrediënten
- 100 gr boter (op kamertemperatuur)
- 75 gr witte bastardsuiker
- mespunt zout
- 2 eieren
- 500 ml melk
- 300 gr bloem
- 10 gr bakpoeder
- poedersuiker
Variatietips
- Bestrooi ze met een flinke laag poedersuiker.
Bereiding
Stap 1
Klop de boter in een beslagkom met de basterdsuiker en het zout tot het schuimt (met een garde).
Stap 2
Meng 1 voor 1 de eieren erdoor.
Stap 3
Roer nu een beetje bij beetje de helft van de melk erdoor.
Stap 4
Meng het bakpoeder met de bloem, zeef het boven het eiermengsel en roer met de pollepel de bloem er doorheen.
Stap 5
Voeg al roerend de rest van de melk toe.
Stap 6
Verhit een wafelijzer, bestrijk deze met boter en giet er een laagje deeg in. Sluit het ijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin. Laat de wafels afkoelen.
Variatietips
- Bestrooi ze met een flinke laag poedersuiker.