Ingrediënten
- 2 kg runderrollade (die je mag sudderen)
- 1 grote ui in ringen
- 2 kleine aubergine
- 1 groene paprika in stukjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 125 gr champignons in vieren
- 2 takjes verse oregano
- 850 gr tomaten uit blik
- 1 grote blik tomaten puree (180ml)
- 0.5 l runderbouillon (blokje)
- 60 gr zwarte olijven zonder pit
- 2 el olie (of boter)
- peper en zout
Variatietips
- Serveer dezelfde dag.
- Lekker met risotto.
Bereiding
Stap 1
Verhit de olie (boter) in een grote braadpan en braad de rollade hierin rondom bruin.
Stap 2
Haal hem dan uit de pan en doe de knoflook ui, aubergine, paprika's en champignons in dezelfde pan. Bak ze ongeveer 5 min.
Stap 3
Haal ze uit de pan, doe de rollade weer in de pan met de helft van de oregano, tomaten met sap, tomatenpuree en de bouillon in de pan.
Stap 4
Laat met deksel op de pan 1 uur en dertig min zachtjes sudderen. Schep zo nu en dan om.
Stap 5
Doe dan de groenten en olijven erbij en laat dan nog 30 zonder deksel sudderen tot de saus wat is ingedikt. Strooi nog wat oregano erover.
Variatietips
- Serveer dezelfde dag.
- Lekker met risotto.