Ingrediënten
- 200 gr bloem
- 200 gr suiker
- 200 gr boter (kamertemperatuur)
- 4 eieren (kamertemperatuur)
- 1 zakje vanille suiker
- chocoladesaus
- poedersuiker
Variatietips
- Je kan ook nog een slinger of ballen maken van kersensaus.
Bereiding
Stap 1
Oven voorverwarmen op 170 graden. Meng de boter totdat deze zacht is. Minimaal 1 minuut mixen als de boter als zacht is.
Stap 2
Zodra de boter dus zacht een minuut gemixt is dan de suiker mee mixen, minimaal 1 minuut.
Stap 3
Vervolgens de eieren en het zakje vanille suiker minimaal 1 minuut mee mixen.
Stap 4
De bloem toevoegen en nog 5 minuten mee mixen.
Stap 5
Het beslag in een ingevette vorm lepelen en ongeveer 60 a 70 minuten afbakken op 170 °C. Zodra de cake afgekoeld is een slinger van chocoladesaaus maken en de boom besneeuwen met poedersuiker.
Variatietips
- Je kan ook nog een slinger of ballen maken van kersensaus.