Ingrediënten
- 3 stuks kipfilets, in stukjes
- zwarte peper (vers gemalen
- zout
- olijfolie
- 500 ml gezeefde tomaten
- 2 tl kappertjes
- 225 gr doperwten (diepvries)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 tl oregano
Variatietips
- Een gourgette mee stoven.
- Lekker met rijst en een frisse salade.
Bereiding
Stap 1
Bestrooi de kipfilet met beetje zout en flink wat peper en doe vervolgens een scheut olijfolie in een hapjespan en laat deze heet worden en bak bruin (een druppeltje vloeibare boter zorgt voor wat meer bruine kleur).
Stap 2
Schenk vervolgens de helft van de gezeefde tomaten in de hapjespan en roer goed door en wacht tot het kookt en laat de hapjespan met gesloten deksel ± 15 minuten zachtjes stoven. De kipfilet is daarna wel gaar.
Stap 3
Schenk daarna de rest van de gezeefde tomaten erbij en voeg vervolgens de kappertjes, doperwten en knoflook toe en breng al roerend aan de kook.
Stap 4
Bestrooi al laatste het gerecht met wat oregano.
Variatietips
- Een gourgette mee stoven.
- Lekker met rijst en een frisse salade.