Ingrediënten
- vanille-ijs
- chocoladevlokken
- 4 grote sinaasappelen, uitgeperst
- slagroom
Benodigdheden
- Vier mooie brede grote glazen.
- Gekleurde rietjes.
Variatietips
- Meng het ijs met aardbeien of ander fruit.
- Gebruik hagelslag in plaats van vlokken.
- Gebruik ander sap.
Bereiding
Stap 1
Laat het ijs zacht worden en meng met chocoladevlokken. Laat het ijs weer opstijven in de vriezer.
Stap 2
Verdeel het sinaasappelsap over de glazen. Plaats een rietje in het glas.
Stap 3
Schep in elk glas een of twee flinke bollen ijs. Spuit slagroom over het ijs. Sprenkel nog wat vlokken over de slagroom.
Stap 4
Eerst drinken en dan lepelen!
Variatietips
- Meng het ijs met aardbeien of ander fruit.
- Gebruik hagelslag in plaats van vlokken.
- Gebruik ander sap.