Ingrediënten
- 1 pak pannenkoekenmix
- 2 eieren
- 800 ml melk
- 4 zakken thaise roerbakgroenten (ah)
- 4 kipfilets
- 3 el olie
- 4/5 el mayonaise
- 3 scheuten kookroom / crème fraîche
- kerrie naar smaak
- 4 tl citroensap
- 4 tenen knoflook
- 2 rode pepers
- ketoembar
- djahé naar smaak
- chilipoeder
- ketjap naar smaak
- peterselie
- bieslook naar smaak
Bereiding
Stap 1
Marineer de in blokjes gesneden kip in de olie, uitgeperste knoflook, ketoembar, djahé, ketjap en zwarte peper. Laat het afgedekt een uurtje of wat langer staan in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Stap 3
Maak een pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg toe: schoongemaakte rode peper (zaadlijsten eruit en snipperen), bieslook, chilipoeder en peterselie. Bak hier flensjes van.
Stap 4
Roerbak de kip tot hij gaar is en voeg dan de groenten toe. Blijven roerbakken totdat de groenten gaar zijn.
Stap 5
Vul de flensjes met het kip/groente mengsel en warm het nog even op in de oven in 5 minuten.
Stap 6
Maak kerriemayonaise van de mayonaise, 2-3 el room of crème fraîche, kerrie naar smaak en wat citroensap.
Stap 7
Serveer de kerriemayonaise bij de flensjes.