Ingrediënten
- 20 gr verse gist
- 3 dl lauwe melk
- 375 gr tarwebloem
- 3 el suiker
- 100 gr zachte roomboter
- 3 el zachte roomboter
- 3 el gemalen amandelen of hazelnoten
- 1 kleine zure appel
- 2 tl suiker
- 1 tl kaneel
- 1 eierdooier
Bereiding
Stap 1
Het recept is voor 20 stuks.
in een beslagkom de gist verbrokkelen en gladroeren in de melk. vermengen met de tarwebloem, de 3 el suiker en de 100 gr boter. alles tot een glad deeg roeren.
twintig papieren bakvormpjes klaarzetten. (eventueel voor de stevigheid dubbele vormpjes gebruiken)
Met een eetlepel de vormpjes met deegvullen. op een bakblik zetten en ongeveer 30 min. laten rijzen.
de oven voorverwarmen op 225 graden.
voor de vulling de 3 el boter en de gemalen amandelen door elkaar roeren. De appel schillen, het klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden. met 2 tl suiker en 1 tl kaneel mengen.
in het midden van de taartjes een kuiltje drukken. wat amandel creme en een schijfje appel erin doen.
de taartjes bestrijken met de losgeklopte eidooier en op een rooster midden in de oven ongeveer 12min. bakken.