Ingrediënten
- 500 gr zoutvlees
- 1 a 2 vleestomaten (ontveld)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 madame jeanette
- 1 el masala kerrie
- 1 grote blik bruine bonen
- evt. bouillonblokje
Variatietips
- De tijd is zonder de tijd van het uitkoken van het zoutvlees, want dat verschilt nog weleens.
Bereiding
Stap 1
Kook het zoutvlees uit totdat het zacht is.
Stap 2
Snipper de ui en fruit hem samen met de uitgeperste knoflook en in de vijzel fijn gemaakte madame Jeanette.
Stap 3
Doe dan de tomaten erbij en bak even door.
Stap 4
Bonen met vocht en het vlees erbij en dan goed doorwarmen.
Stap 5
Even proeven of het zout genoeg is anders nog een bouillonblokje over het mengsel verkruimelen (met eventueel beetje water). Lekker met rijst en wat zuurprodukten.
Variatietips
- De tijd is zonder de tijd van het uitkoken van het zoutvlees, want dat verschilt nog weleens.