Ingrediënten
- voor het deeg:
- 120 gr margarine
- 300 gr bloem
- voor de vulling:
- 3 eieren
- 350 gr rundergehakt
- 1 rode paprika
- 1 zakje gehakt kruiden mexicaans
- 1 zakje geraspte kaas
- 120 ml water
- flinke scheut koffiemelk
- grote broccoli
- margarine om de ovenschaal in te vetten
Variatietips
- Je kan ook een ander smaak gehaktkruiden nemen.
- Nog extra maïs door de vulling heen scheppen.
Bereiding
Stap 1
Eerst de broccoli in kleine stronkjes snijden en ± 10 minuutjes koken, daarna af laten koelen in een vergiet.
Stap 2
Vervolgens de margarine laten smelten in de magnetron of in een pannetje. Zodra de margarine gesmolten is het in een beslagkom gieten en de bloem en het water erbij doen totdat je er een bol van kan kneden.
Stap 3
Een lage ovenschaal invetten. Vervolgens de bol deeg plat maken met een deegroller om zo de schaal te bedekken (bodem en randen). De bodem ongeveer 15 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 °C bakken. Ondertussen verder de bodem maken.
Stap 4
In de wok 1 eitje roerbakken en in een schaaltje af laten koelen. In dezelfde wok de rundergehakt rullen met het zakje Mexicaanse gehakt kruiden. Zodra gehakt gaar is de rode paprika in stukjes mee roerbakken. Vuur uitzetten en af laten koelen en de broccoli er door heen scheppen.
Stap 5
In een beslagkom de 2 eieren loskloppen, het zakje geraspte kaas er door heen roeren. Vervolgens het broccoli gehaktmengsel er door heen scheppen.
Stap 6
De ovenschaal met de bodem uit de oven nemen en de vulling er in scheppen. Nog 30 minuutjes in de oven en smullen maar.
Variatietips
- Je kan ook een ander smaak gehaktkruiden nemen.
- Nog extra maïs door de vulling heen scheppen.