Ingrediënten
- 1 stuk fricandeau (300 gr)
- 4 el pesto
- 2 el pijnboompitjes
- 6 grote aardappels, geschild
- eikenbladsla
- olijfolie
- boter
- zout en peper
Variatietips
- Dip de aardappeltjes tijdens het eten in yogonaise.
- Kruid de aardappeltjes met Provençaalse kruiden.
- Gebruik kipfilet in plaats van fricandeau.
Bereiding
Stap 1
Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook ze beetgaar. Giet de aardappels af en zet even weg.
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes totdat ze gaan 'zweten'.
Stap 3
Snijd de fricandeau in hele dunne plakjes. Verhit wat olijfolie in een (grill) pan en braad de plakjes vlees aan.
Stap 4
Leg de plakjes fricandeau op een grote ovenschaal en besmeer dik met pesto. Strooi de pijnboompitjes er overheen. Zet de schaal 15 minuten in een oven van 180 graden.
Stap 5
Verhit boter in een koekenpan en bak daarin de aardappels bruin en knapperig.
Stap 6
Serveer de aardappeltjes en het vlees met de eikenbladsla. Eet ze!
Variatietips
- Dip de aardappeltjes tijdens het eten in yogonaise.
- Kruid de aardappeltjes met Provençaalse kruiden.
- Gebruik kipfilet in plaats van fricandeau.