Ingrediënten
- 250 gr in blokjes gesneden pompoenvruchtvlees
- 50 ml water
- 250 gr margarine of roomboter
- 200 gr bruine suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 tl flesje vanillearoma
- snufje zout
- 0.25 tl kaneelpoeder
- 0.25 tl nootmuskaat
- 375 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 100 ml melk
- 150 gr rozijnen
- 3 eieren
Benodigdheden
- Cakevorm
Variatietips
- Je kan de helft van de rozijnen vervangen door pecannoten.
Bereiding
Stap 1
Verwarm doe oven voor op 180 graden. Pompoenvruchtvlees met water zacht koken. Pureren met staafmixer.
Stap 3
Na elkaar de suiker, vanillesuiker, vanille-aroma, zout en kruiden erdoor kloppen, tot een gebonden massa ontstaat.
Stap 6
De rozijnen door het beslag heen scheppen. Verdeel het beslag in de vorm. Bak de cake in ongeveer 90 minuten gaar.
Variatietips
- Je kan de helft van de rozijnen vervangen door pecannoten.