Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 0.5 zakje vanillebloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gr kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 ei losgeklopt (deeg in te wrijven)
- 175 gr boter
- abrikozenjam
Variatietips
- Gebruik eender welke jam.
Bereiding
Stap 1
Voeg de bloem, de vanillesuiker, vanillebloem en de helft van de suiker samen.
Stap 2
Klop de eieren, samen met de andere helft van de suiker, wit
Stap 3
Meng dit met de garde goed door de bloem.
Stap 4
Zorg ervoor dat de boter goed mals is, verwarm ze eventueel een beetje en roer ze goed mee onder de massa.
Stap 5
Beboter en bebloem de bakvorm.
Stap 6
Doe het deeg in een spuitvorm en spuit de onderste laag in de vorm.
Stap 7
Smeer de abrikozenjam erover en spuit de bovenste laag erop.
Stap 8
Wrijf in met een losgeklopt ei, strooi er eventueel nog een beetje suiker over.
Stap 9
Bak in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 25 min.
Stap 10
Laat afkoelen en serveer.
Variatietips
- Gebruik eender welke jam.