Ingrediënten
- 400 gr varkenshaas
- 1 el sambal manis
- 2 el olie
- 2 el ketjap manis
- 1 el geraspte verse gember
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 4 el chilisaus
- 2 handjes taugé
- 2 el sesamzaad, geroosterd
- 4 handjes veldsla
Variatietips
- Eet de sla met stokjes.
- Afmaken met verse koriander.
- Voeg cashewnootjes toe.
Bereiding
Stap 1
Leg de varkenshaas een klein kwartier in de vriezer en snijd daarna in flinterdunne plakjes. Meng de varkenshaas met de sambal, olie, ketjap, gember en knoflook.
Stap 2
Bak op hoog vuur gaar en zet even weg tot het lauw is.
Stap 3
Meng de sla met de chilisaus.
Stap 4
Verdeel de sla over borden of in kommetjes. Drapeer het vlees over de sla heen.
Stap 5
Giet wat kokend water over de taugé heen en laat daarna goed uitlekken.
Stap 6
Strooi nu eerst de taugé en daarna de sesamzaadjes over de sla.
Variatietips
- Eet de sla met stokjes.
- Afmaken met verse koriander.
- Voeg cashewnootjes toe.