Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 50 gr (room)boter
- 1 flesje donker bier
- 500 gr zuurkool
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 el tijm (vers)
- 2 el rozijnen
- 200 gr zuurkoolspek
- 1 (slagers)rookworst
Variatietips
- Lekker met een gekookt aardappeltje of met puree.
Bereiding
Stap 1
Snijd de paprika in blokjes.
Stap 2
Pel de ui en snijd hem in ringen.
Stap 3
Verhit de boter in een pan en fruit hier de ui en de paprika in.
Stap 4
Giet hier bij het bier en breng het langzaam aan de kook.
Stap 5
Doe dan de zuurkool, kruidnagel, laurier en tijm bij, roer goed door en laat op een laag vuur (ongeveer 1 uur) met de deksel op de pan stoven.
Stap 6
Voeg er de laatste 20 min de rozijnen toe en leg het spek en de worst op de zuurkool.
Stap 7
Snijd voor het serveren de worst en het spek in plakjes. Vergeet niet om de nageltjes en blaadjes te verwijderen.
Variatietips
- Lekker met een gekookt aardappeltje of met puree.