22 oktober 2006
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 el schenksiroop
  • 1 el bruine suiker
  • scheut zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 500 ml melk
  • 1 zakje gist opgelost in lauw water
  • roomboter
  • poedersuiker

Variatietips

  1. Wil je het als toetjes serveren dan ongeveer 5 poffertjes met een bolletje vanille ijs en chocolade saus en wat nootjes als garnering.

Bereiding

Stap 1
De bloem in een kom doen. De eieren, schenksiroop, bruine suiker, zonnebloemolie en het zout door de bloem heen mixen.

Stap 2
De opgeloste gist er door mengen en beetje bij beetje de melk, om klonten te voorkomen, door het mengsel heen mixen tot een schenkbaar beslag, maar stroperig beslag.

Stap 3
Bij het bakken het beslag van buiten naar binnen in de poffertjes pan schenken en na enkele minuten de poffertjes in dezelfde volgorde omdraaien met een satéprikker of vork.

Stap 4
Beide kanten goudbruin bakken en serveren met wat roomboter en poedersuiker.

Variatietips

  1. Wil je het als toetjes serveren dan ongeveer 5 poffertjes met een bolletje vanille ijs en chocolade saus en wat nootjes als garnering.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten