Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 2 eieren
- 1 el schenksiroop
- 1 el bruine suiker
- scheut zonnebloemolie
- snufje zout
- 500 ml melk
- 1 zakje gist opgelost in lauw water
- roomboter
- poedersuiker
Variatietips
- Wil je het als toetjes serveren dan ongeveer 5 poffertjes met een bolletje vanille ijs en chocolade saus en wat nootjes als garnering.
Bereiding
Stap 1
De bloem in een kom doen. De eieren, schenksiroop, bruine suiker, zonnebloemolie en het zout door de bloem heen mixen.
Stap 2
De opgeloste gist er door mengen en beetje bij beetje de melk, om klonten te voorkomen, door het mengsel heen mixen tot een schenkbaar beslag, maar stroperig beslag.
Stap 3
Bij het bakken het beslag van buiten naar binnen in de poffertjes pan schenken en na enkele minuten de poffertjes in dezelfde volgorde omdraaien met een satéprikker of vork.
Variatietips
- Wil je het als toetjes serveren dan ongeveer 5 poffertjes met een bolletje vanille ijs en chocolade saus en wat nootjes als garnering.