Ingrediënten
- 3 bollen vanille-roomijs
- 100 gr pure chocolade
- scheut room of melk
- gesuikerde opgeklopte slagroom
- bresilienne / nougatine nootjes (optioneel)
- boterkoekje (vb. sigarettas)
Bereiding
Stap 1
Breek de chocolade in stukken en doe in een glazen kom met een scheut melk. Laat smelten in de microgolfoven of au-bain-marie, roer tussendoor af en toe even in de chocolademassa. Voeg zelf naar keuze meer of minder melk/room toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Roer tot een mooie gladde chocoladesaus. Er kunnen altijd kleine brokjes chocolade achterblijven maar deze geven een lekker knapperig smaakje aan de saus.
Stap 3
Giet er royaal chocoladesaus over (de overschot saus serveer je in een kannetje bij de coupe). Spuit een toef slagroom op de saus, werk af met wat bresiliennenootjes en steek het koekje in de coupe.