Ingrediënten
- 3 blikjes kikkererwten van 300 gram
- 40 tot 60 ml citroensap
- 60 ml olijfolie
- 2 a 3 gepelde knoflookteentjes
- 2 el tahin
- koud water
- 0.5 tl komijnpoeder
- zout
- versgemalen zwarte peper
Bereiding
Stap 1
Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. Doe ze in een keukenrobot met het citroensap, olijfolie, knoflookteentjes en bewerk tot een homogene pasta.
Stap 2
Voeg 2 eetlepels tahin toe, meng goed en voeg er wat koud water aan toe tot de saus goed dik vloeibaar is (ongeveer 50 a 60 ml water).
Stap 3
Kruid met komijnpoeder, peper en zout naar smaak.
Stap 4
Schep de hummus in een kommetje, giet er wat extra vierge olijfolie over zodat de dipsaus onder een laagje olie zit en bewaar in de koelkast (blijft ongeveer 2 dagen goed).