Ingrediënten
- 500 gr biefstuk
- 50 gr bloem
- 1 ui in ringen
- 1 teen knoflook, geplet
- 100 gr champignons, in plakjes
- 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
- 2 a 4 eetlepels olie
- 250 gr room
- 1 el zacht paprikapoeder
- 2 el gehakte peterselie
- peper en zout
Variatietips
- Vervang de room door yoghurt om er een lichtere versie van te maken.
- Vul de groenten aan met paprikareepjes.
Bereiding
Stap 1
Snij het biefstuk in blokjes of reepjes. Voeg een snuifje peper, zout en paprikapoeder bij de bloem en wentel er de vleesblokjes in.
Stap 2
Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook glazig in.
Stap 3
Doe er de champignons bij en roerbak 2 minuten. Schep de groenten uit de pan en doe er de vleesblokjes in. Schroei de vleesblokjes aan alle kanten goed dicht zodat ze een mooie bruine kleur krijgen.
Stap 4
Snij de gepelde tomaten in stukjes en voeg ze met het sap en de andere groenten bij het vlees. Dek af en laat 20 a 25 minuten stoven tot het vlees goed gaar is.
Stap 5
Giet er de room bij, breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en/of wat paprikapoeder. Schep goed om en laat nog 5 minuten zacht koken in een open pan tot de saus goed is ingedikt.
Stap 6
Werk af met gehakte peterselie.
Stap 7
Serveer met noedels of rijst.
Variatietips
- Vervang de room door yoghurt om er een lichtere versie van te maken.
- Vul de groenten aan met paprikareepjes.