Ingrediënten
- 2 plakken (diepvries)bladerdeeg
- 1 grote rode paprika
- 1 ui, fijngesnipperd
- 200 gr chorizo, in stukjes
- 300 gr gehakt
- 30 gr boter
- 1 eierdooier om te doreren
- 1 el italiaanse kruiden + zout
- 2 el venkelzaadjes
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°.
Stap 2
Halveer de paprika en verwijder de zaadjes. Leg de halve paprika's met de snijkant op de bakplaat en zet ze onder de hete grill tot de schil bijna zwartgeblakerd is. Verpak ze in een plastic zak en laat ze afkoelen.
Stap 3
De schil kan er nu zo afgehaald worden. Pureer het vruchtvlees van de paprika.
Stap 4
Fruit de ui glazig in de hete boter. Doe er het gehakt bij en laat het rul fruiten. Schep het mengsel met een schuimspaan bij de paprikapuree.
Stap 5
Voeg er de chorizo, de Italiaanse kruiden, 1 eetlepel venkelzaadjes en zout aan toe. Schep goed om. Verdeel het vleesmengsel in 4 gelijke porties.
Stap 6
Snij elk vel bladerdeeg in 2 repen en schep op elke deegreep een portie van het gehaktmengsel. Laat voldoende deegrand vrij zodat de farce mooi in het midden verpakt zit. Rol de deegrepen op (in de lengte). Plak de randen toe met de eierdooier.
Stap 7
Leg de deegrollen op een bakplaat. Doreer ze met het ei en strooi er de venkelzaadjes op. Snij met een scherp mes in plakken van zo'n 2 cm. Bak de rolletjes 12 a 15 minuten.