Ingrediënten
- 5 stuks eieren
- per ei 1 eetlepel melk of room
- boter
- zout
- peper
- chinese noedels
- kaas
- salami
Variatietips
- Strooi hamsnippers en gemalen of blokjes kaas (gewone kaas of een type kaas als gorgonzola) op de omelet net voor je ze dubbel vouwt. De kaas smelt heerlijk smeuïg op de omelet.
- Voeg een handjevol vers gehakte tuinkruiden (bieslook, peterselie, kervel, salie, basilicum) bij de losgeklopte eieren.
- Meng gebakken champignons en baconreepjes, tomatenpuree door de omelet.
Bereiding
Stap 1
Kook de noedels gaar in wat groentenbouillon.
Stap 2
Klop de eieren los met de melk, zout, peper en meng er de noedels onder. Klop goed op want hoe schuimiger ze zijn hoe luchtiger de omelet.
Stap 3
Laat boter smelten in een pan tot die lichtjes begint te schuimen (ze mag niet kleuren). Giet er in één keer de losgeklopte eieren bij. Giet er het noedel-ei-mengsel in en laat even op een zacht vuurtje bakken tot de eitjes lichtjes stollen.
Stap 4
Leg er de schijfjes salami op, gemalen kaas erover en zet even onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.
Variatietips
- Strooi hamsnippers en gemalen of blokjes kaas (gewone kaas of een type kaas als gorgonzola) op de omelet net voor je ze dubbel vouwt. De kaas smelt heerlijk smeuïg op de omelet.
- Voeg een handjevol vers gehakte tuinkruiden (bieslook, peterselie, kervel, salie, basilicum) bij de losgeklopte eieren.
- Meng gebakken champignons en baconreepjes, tomatenpuree door de omelet.