Ingrediënten
- 300 a 400 gram verse zalm
- 75 a 100 gram chorizo
- 200 gr pasta (mag meer zijn)
- 4 tomaten
- 100 gr doperwtjes (diepvries)
- 2 uien
- 4 dl visfumet
- 1 teen knoflook
- scheutje room
- olijfolie
- gehakte peterselie of basilicum
- 100 a 200 gram mozzarella
- peper en zout
Bereiding
Stap 1
Fruit het geperste knoflookteentje en de gesnipperde uien in wat olijfolie. Doe er de erwtjes bij en roerbak even.
Stap 2
Doe er vervolgens 3 tomaten (in blokjes gesneden) bij. Dek af en laat 10 a 15 minuten sudderen.
Stap 3
Giet er de visfumet bij en laat 1 minuut onafgedekt koken. Vervolgens de room toevoegen en goed omroeren.
Stap 4
Roerbak in een ander pannetje de chorizo en in blokjes gesneden zalm in wat olijfolie en meng dit bij het groente mengsel. Kruid naar smaak met peper en zout.
Stap 5
Ondertussen de pasta beetgaar koken in gezouten water, afgieten en door de saus mengen.
Stap 6
Verdeel het over een ovenschotel of over diepe borden. Werk af met reepjes tomaat en mozzarella.
Stap 7
Wat basilicum erover en even onder de grill tot de kaas is gesmolten.