Ingrediënten
- 2 uien
- 4 el zongedroogde tomaten op olie
- 2 stengel bleekselderij
- 4 stukken tonijn ca 200gr per stuk
- zout en vers gemalen peper
- half blik flageolet of kidneybonen
- 1 pot witte bonen
- 6 el olijfolie
- ca 20 groene olijven zonder pit
Variatietips
- Vervang de tonijn door zalm of braadworstjes.
Bereiding
Stap 1
Snijd de uien in dunne ringen.
Stap 2
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Stap 3
Trek de draden van de stengels selderij en snijd ze in smalle reepjes.
Stap 4
Bestrooi de tonijn met zout en peper.
Stap 5
Verhit 4 eetlepels olie in een royale pan. Bak de uien in ca 10 min zacht en glazig.
Stap 6
Doe de stukjes tomaat en selderij erbij en bak alles enkele minuten.
Stap 7
Voeg dan alle bonen toe en roer de olijven erdoor.
Stap 8
Verwarm het prutje op laag vuur terwijl je de tonijn bakt (2 eetlepels olijfolie in de pan en ca. 3 min per kant) de file is dan lekker rosé van binnen.
Stap 9
Verdeel het bonenmengsel over de borden en leg de tonijn erop.
Variatietips
- Vervang de tonijn door zalm of braadworstjes.