Ingrediënten
- 4 vellen bladerdeeg
- 12 tot 16 stoofappelen
- 2 eigelen
- 4 tot 8 lepels bruine suiker
- 1 vanillestokje
- kaneelpoeder
- boter
Variatietips
- Voeg chocoladevlokjes toe bij de appelmoesvulling.
- Voeg rozijntjes, amandelen toe aan de vulling.
- Gebruik peren, perziken, aardbeien of ander fruit i.p.v. de appels.
Bereiding
Stap 1
Stoof de geschilde appels in boter. Voeg de bruine suiker, vanillestokje en kaneelpoeder toe. Laat stoven tot het appelmoes is.
Stap 2
Spreid de velletjes deeg uit en vul ze met de appelmoes. Bestrijk ze met het eigeel en plooi zodat je flapjes bekomt.
Stap 3
Bestrijk ze nog eens met het eigeel en laat ze 20 tot 25 minuten bakken op 180 graden.
Stap 4
Dien op met een bolletje vanilleroomijs.
Variatietips
- Voeg chocoladevlokjes toe bij de appelmoesvulling.
- Voeg rozijntjes, amandelen toe aan de vulling.
- Gebruik peren, perziken, aardbeien of ander fruit i.p.v. de appels.