Ingrediënten
- 500 tot 700 gram fruit
- 80 gr bloem
- 4 bloem
- 0.25 l melk
- 120 gr kristalsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
Bereiding
Stap 1
Fruit kan je kiezen: peren, mirabellen, verse of gedroogde pruimen, verse kersen of op sap uit een bokaaltje...enz..
Stap 2
Als je met verse vruchten werkt, begin je met die te wassen en te ontpitten. Gebruik je opgelegd fruit, giet dan het sap af.
Stap 3
Beboter een vuurvaste schotel en schik de vruchten erin.
Stap 4
Meng in een kom de bloem, de eieren, de melk, de suiker en de vanillesuiker (met een klopper of mixer gaat het makkelijk). Giet het deeg over de vruchten en laat drie kwartier in een voorverwarmde oven op 175° bakken.
Stap 5
De flan ziet er het leukst uit als je hem warm, recht uit de oven serveert, als hij mooi bol gerezen is.
Stap 6
Als hij koud is kan je hem ook mooi versieren met bloemsuiker.