Ingrediënten
- olijfolie
- 1 maggiblokje
- stuk trassi (±2 bij 2 cm)
- zwarte peper
- zout
- 1 spitskool, in reepjes
- 200 gr taugé
- 2 grote wortels, in stukjes
- flinke scheut oestersaus (± 6 el)
- flinke scheut sesamolie (± 6 el)
- 2 grote uien, in halve ringen
- 4 tenen knoflook, fijn gesneden of geperst
Variatietips
- Je kan nog andere groenten meewokken, zoals Chinese kool, boontjes e.d.
- Lekker bij witte rijst of nasi goreng.
- Lekker met ayam ketjap of ayam kerrie.
Bereiding
Stap 1
De wortelen in een pannetje water de kook er over laten gaan. Daarna afgieten.
Stap 2
Olijfolie in een wok heet laten worden. Het maggiblokje tussen duim en wijsvinger fijnwrijven roerbakken, samen met de trassi, wat peper en zout (± 1 minuutje).
Stap 3
De knoflook en uien kort mee roerbakken tot de uien een beetje glazig worden.
Stap 4
Vervolgens de spitskool, tauge en de stukjes wortels ± 3 minuutjes mee roerbakken.
Stap 5
Als laatst de oestersaus en sesamolie ± 2 a 3 minuutjes mee roerbakken. Direct serveren zodat de groenten lekker knapperig blijft.
Variatietips
- Je kan nog andere groenten meewokken, zoals Chinese kool, boontjes e.d.
- Lekker bij witte rijst of nasi goreng.
- Lekker met ayam ketjap of ayam kerrie.