Ingrediënten
- 500 gr runder gehakt
- 1 ui (fruiten)- 3 peper
- 3 paprika's (geel-groen-rood) fruiten
- 4 eetl. tomatensaus
- 2 eetl. soyasaus of alleen zoete ketjap dan is het minder zout
- 3 eetl. zoete ketjap
- 0,5 zakje gehaktkruiden
- 1 tl aromat
- zonnebloem- en olijfolie
- 1 madam jeanet peper
Bereiding
Stap 1
Meng in een kom het gehakt, halve ui, 3 halve paprika's, half zakje aromat (kan je ook weglaten) en 1 eetlepel ketjap. Maak hiervan balletjes ten grootte van een pingpongbal. Ongeveer 15 min. in zonnebloem olie bakken.
Stap 2
Verwarm voor de saus op een laag pitje (ongeveer 10 min.); 1 eetlepel olijfolie,4 eetlepels tomatensaus, halve ui, 3 halve paprika's, half zakje gehaktkruiden, 2 eetlepels ketjap, 2 eetlepels soyasaus (soyasaus kan je ook vervangen voor alleen zoete ketjap.
Stap 3
Voeg de balletjes toe en laat deze nog een half uurtjes sudderen. Peper naar smaak toevoegen.