Ingrediënten
- 300 gr stevige schelpdieren
- 200 gr chorizo in blokjes
- 100 gr varkensvlees
- 2 grote uien
- 4 tenen knoflook geperst
- 1 kleine groene paprika
- 1 kleine rode paprika
- 1 blik tomaten blokjes
- 1 klein blikje tomaten puree
- 100 ml witte wijn
- 1 a 2 el citroensap
- 2 el hete pepersaus (of sambal)
- 1 el bieslook
- 1 laurierblaadje
- 3 el verse peterselie
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Variatietips
- Ook lekker met garnalen.
- Serveren met brood, rijst en salade.
Bereiding
Stap 1
Doe de olijfolie in de pan. Braad hierin het varkensvlees op hoog vuur aan.
Stap 2
Draai het gas lager en fruit de ui, knoflook en de paprika tot de ui glazig ziet.
Stap 3
Doe dan de chorizo erbij, even meebakken. Voeg dan de tomaten blokjes, tomatenpuree, de wijn, citroensap, pepersaus, bieslook, zout en peper naar smaak toe. Op hoog vuur wat laten inkoken.
Stap 4
Voeg dan de schelpdieren toe. 2min laten meekoken. Garneren met peterselie.
Variatietips
- Ook lekker met garnalen.
- Serveren met brood, rijst en salade.