Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 blik tomaten (400 gr)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- zout en peper
- bloem
- pasta naar keuze
- basilicum of italiaanse kruiden
- olijven
- geraspte kaas
Bereiding
Stap 1
Snijd de aubergine in de lengte door en snijd er dunne plakjes van. Bestrooi die met zout en leg ze dan in een vergiet om uit te lekken voor een half uurtje (dit is om de bittere smaak eruit te halen).
Stap 2
Ondertussen ga je de ui fijnsnijden en de knoflook persen. Die fruit je in wat olie aan.
Stap 3
Doe de fijngesneden tomaten uit blik erbij. Laat dit op middelmatig vuur een half uurtje pruttelen.
Stap 4
Pureer de saus dan en breng op smaak met zout, peper en basilicum of Italiaanse kruiden.
Stap 5
Spoel de plakjes aubergine goed af met koud water en wrijf het zout eraf. Droog ze af. Haal ze door de bloem en bak in de olie bruin. Doe ze dan bij de saus.
Stap 6
Kook de pasta gaar en schep die door de saus.
Stap 7
Garneren met geraspte kaas en olijven.