Ingrediënten
- 800 gr schouderkarbonade zonder bot
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 el paprikablokjes
- 1 el korianderbolletjes
- wat verse koriander
- 2 laurierblaadjes
- 1 el azijn
- 3 el olijfolie
- zout en zwarte peper
- 6 rijpe (vlees)tomaten
Variatietips
- Ook lekker met stokbrood.
- Doe er een tomatensalade bij.
Bereiding
Stap 1
Laat het vlees enkele uren marineren. Snijd het vlees in blokjes.
Stap 2
Plet de korianderbolletjes en de knoflook in een vijzel, voeg de paprika, olie, azijn peper en zout toe.
Stap 3
Meng goed door het vlees en zet weg op een koele plaats, zo nu en dan even omroeren.
Stap 4
Snijd de ui in plakjes en hak de tomaten grof.
Stap 5
Bak de uien en het vlees in een stoofpan.
Stap 6
Voeg de tomaten en laurier toe en laat ongeveer een uur zachtjes stoven.
Stap 7
Dien op met rijst of aardappelpuree en strooi er verse koriander over.
Variatietips
- Ook lekker met stokbrood.
- Doe er een tomatensalade bij.