Ingrediënten
- 1 kg varkensvlees
- 1 kopje ketjap manis
- 2 kopjes water
- stukje gember, fijngeraspt
- 4 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 el sambal manis
- 1 stengel sereh, opengesneden
- scheut olie
- 1 pot pindakaas
- 1 rode peper, heel fijngehakt
- scheut ketjap
- 2 handjes gezouten nootjes, fijngehakt
Variatietips
- Leg de stokjes voordat je ze gebruikt om te rijgen, eerst een tijdje in water. Dit voorkomt aanbranden op de barbecue.
- Gebruik kippenvlees voor de saté.
Bereiding
Stap 1
Voor het vlees:
Stap 2
Snijd het vlees in kleine blokjes.
Stap 3
Meng het kopje ketjap, de kopjes water, de gember, knoflook, sambal, de sereh en de olie goed door elkaar.
Stap 4
Laat het vlees hier een tijdje in marineren. Rijg het vlees aan stokjes.
Stap 5
Voor de saus:
Stap 6
Meng de pindakaas met de rode peper, de ketjap en de nootjes.
Stap 7
Zet het in een pannetje op het vuur en leng net zolang aan met water totdat de saus jouw gewenste dikte heeft.
Stap 8
Bereid de saté op de barbecue en leg ze als ze klaar zijn op een grote schaal.
Stap 9
Giet de warme saus erover.
Stap 10
Serveren met atjar, komkommer en veel kroepoek.
Variatietips
- Leg de stokjes voordat je ze gebruikt om te rijgen, eerst een tijdje in water. Dit voorkomt aanbranden op de barbecue.
- Gebruik kippenvlees voor de saté.