Ingrediënten
- 4 grote bladeren sla
- 4 flinke handen kleine garnaaltjes
- 1 groene appel, fijngesneden
- 4 el mayonaise
- 4 el ketchup
- 0.5 el paprikapoeder
- whisky
- alfalfa
- 0.5 citroen
Variatietips
- Maak het sausje zonder whisky.
- Strooi wat fijngehakte bieslook over de coupe.
- Serveer de garnalencocktail op amuselepels.
Bereiding
Stap 1
Maak een sausje van de mayo, ketchup, whisky en paprikapoeder.
Stap 2
Neem vier mooie diepe glazen en leg het slablad erin. Zorg dat het blad een beetje boven het glas uitsteekt.
Stap 3
Meng nu driekwart van de garnalen door het bovengenoemde sausje. Goed mengen!
Stap 4
Verdeel de garnalen in het sausje over de vier glazen. Strooi nu in elk glas wat appel en daarbovenop de overgebleven garnalen.
Garneer met een flinke toef alfalfa en de schijfjes citroen.
Variatietips
- Maak het sausje zonder whisky.
- Strooi wat fijngehakte bieslook over de coupe.
- Serveer de garnalencocktail op amuselepels.