Ingrediënten
- 4 a 6 kip of kalkoenfilets
- 100 gr gerookte of gekookte ham
- 150 gr ricotta
- 20 gr gemalen parmezaan
- 10 gr gedroogde paddenstoelen
- 1 el bloem
- 1 eierdooier
- 2 hele eieren
- paneermeel
- 50 gr boter
- 1 tl olie
- 1 tl vers gehakte oregano
- peper en zout
- mengsel: emmentaler, mozzarella, peterselie
Bereiding
Stap 1
Laat de gedroogde paddenstoelen 5 minuten zwellen in heet water. Snij ze in reepjes en stoof ze 5 minuten in de hete olie met 1 tl water.
Stap 2
Meng de ricotta met de gemalen Parmezaan, eierdooier, bloem, fijngesnipperde ham, paddenstoelen, oregano, zout en peper.
Stap 3
Snij de filets horizontaal in zodat je ze kan vullen. Druk de farce goed aan. Steek de opening dicht met houten prikkers.
Stap 4
Klop de eieren los met wat peper en zout. Wentel er de gevulde filets in en vervolgens door paneermeel. Herhaal eventueel nogmaals door het ei en paneermeel te rollen.
Stap 5
Bak ze goudbruin in een pan met hete boter. Keer ze vaak om. Bestrooi ze met het kaas-peterseliemengsel en zet even in de oven tot de kaas begint te smelten.