Ingrediënten
- 100 gr bloem
- 100 gr gemalen amandelen
- 200 gr rietsuiker
- 150 gr vegetarische margarine
- 675 gr stevige tofu
- 1.75 dl olie
- 3 dl chocolade-sojamelk
- 50 gr cacaopoeder
- 2 tl amandelextract
Variatietips
- In plaats van de chocolademelk kan je 1,25 dl appelsap en 1,75dl brandewijn gebruiken.
Bereiding
Stap 1
Doe de bloem, amandelpoeder en 1 eetlepel suiker in een kom en meng alles goed. Wrijf de margarine door de bloem en maak een deeg.
Stap 2
Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan.
Stap 3
Snijd de tofu in stukken en pureer met de overige ingrediënten (suiker, olie, sojamelk, cacaopoeder en amandelextract) tot een glad romig geheel (in een keukenrobot).
Stap 4
Giet het mengsel over het deeg en bak de taart 1 uur a 1 uur 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160° of tot hij stijf is.
Stap 5
Laat de taart in de vorm 10 a 15 minuten afkoelen en verwijder dan de springvorm. Laat de taart afkoelen in de koelkast.
Stap 6
Strooi er eventueel poedersuiker over of serveer met slagroom.
Variatietips
- In plaats van de chocolademelk kan je 1,25 dl appelsap en 1,75dl brandewijn gebruiken.