Ingrediënten
- 8 sneetjes oud brood zonder korsten
- 100 gr mozzarella in dikke plakken
- 8 ansjovisfilets uit blik, uitgelekt
- 8 a 16 verse basilicumblaadjes
- 50 gr zwarte olijven, gehakt
- 4 eieren, losgeklopt
- 1.5 dl melk
- zout en peper
- olie om in te frituren
Variatietips
- U kan ze ook met gepelde garnaaltjes maken i.p.v. ansjovis of met een andere soort kaas.
Bereiding
Stap 1
Snij elke snee brood in 4 stukken (of 2 voor grotere sandwiches).
Stap 2
Beleg de helft (16 stuks) ervan met mozzarella en ansjovis, leg basilicum en olijven (kan je weglaten) erop en kruid met peper en zout. Leg de andere 16 stukjes brood op de belegde sneetjes en druk stevig aan.
Stap 3
Meng de eieren met de melk en schenk het mengsel over de sandwiches. Laat ze 5 minuten weken.
Stap 4
Verhit de olie in een grote steelpan tot 180-190° of totdat een stukje brood binnen 30 seconden bruin wordt.
Stap 5
Druk de randjes van de sandwiches goed op elkaar voordat u ze bakt. Leg ze voorzichtig in de olie en bak 2 minuten tot ze goudbruin zijn, draai ze een keer om.
Stap 6
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Dien meteen op terwijl ze nog warm zijn.
Variatietips
- U kan ze ook met gepelde garnaaltjes maken i.p.v. ansjovis of met een andere soort kaas.