Ingrediënten
- 1 courgette, geraspt
- 2 el fijngehakte bosuitjes
- 200 gr kipfilet
- 2 stuks kip bouillonblokjes
- 2 tl kerriepoeder
- 100 gr tauge
- 4 plakken citroen
Variatietips
- Voeg wat gekookte garnalen aan de soep toe.
- Roer een paar eetl kokosmelk aan de soep toe.
Bereiding
Stap 1
Breng 0,75 l water aan de kook. Leg de kipfilet in het water en draai het gas lager. Pocheer de fillet ca 15 minuten.
Stap 2
Schep de kip uit de pan en snijd het in kleine stukjes.
Stap 3
Voeg de bouillonblokjes toe en de kerrie. Breng de boullion aan de kook en voeg de geraspte courgette toe en laat 1 min koken.
Stap 4
Voeg dan de kip, tauge en uitjes toe. Schep de soep in kommen en leg in elke kom een schijfje citroen.
Variatietips
- Voeg wat gekookte garnalen aan de soep toe.
- Roer een paar eetl kokosmelk aan de soep toe.