4 februari 2006
2 personen
75 minuten

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 1 fijngesnipperd uitje
  • 1 fijngesneden rode paprika
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 450 gr gehakt
  • 25 gr broodkruim
  • peper en zout
  • 90 gr droge korte pasta
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 175 a 200 gram spek
  • 2.5 dl italiaanse kaassaus
  • laurierblaadjes

Bereiding

Stap 1
Fruit het uitje en de paprika 3 minuten in de boter en doe er vervolgens de knoflook bij. Roerbak nog 1 minuut.

Stap 2
Prak het gehakt en roer er het ui-paprikamengsel door, het broodkruim (of paneermeel), peper, zout en peterselie.

Stap 3
Kook de pasta in gezouten water met de olie (8 a 10 minuten). Giet af en meng er de Italiaanse kaassaus door (voor recept van deze saus zie mijn recepten).

Stap 4
Vet een broodblik of 2 kleine en leg laurierblaadjes op de bodem. Bedek de bodem en zijkanten met het spek, schep er de helft van het vleesmengsel in, strijk glad en schep er pastamengsel op, dek af met rest van het vleesmengsel.

Stap 5
 Strijk glad en dek af met met reepjes spek. Dek de bakvorm(en) af met alumiumfolie en bak in ongeveer 60 minuten gaar (als je kleinere bakvormen gebruikt kunnen die eerder gaar zijn, prik er even in met een naald).

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten