Ingrediënten
- 2 bananen
- 1 el citroensap
- 30 gr havermoutvlokken
- 65 gr zelfrijzende bloem
- 4 el fijne suiker
- 1 ei
- 10 el melk
- 45 gr gesmolten boter
- bakboter
- snufje zout
- kaneelpoeder
Bereiding
Stap 1
Schil de bananen, sprenkel met citroensap en plet ze met een vork.
Stap 2
Verkruimel de havervlokken in een keukenrobot. Doe er de zelfrijzende bloem bij, suiker, kaneel en het zout. Maak in het midden een kuiltje.
Stap 3
Klop het ei los met de melk en gesmolten boter. Giet dit in het kuiltje en roer tot een glad beslag.
Stap 4
Schep er de bananenpuree onder, dek de kom met plasticfolie af en laat 10 minuten rusten.
Stap 5
Bak er +/- 10 kleine pannenkoekjes van.
Stap 6
Lekker met bruine suiker (eventueel even onder gril)..of met caramelsaus, met gebakken gekarameliseerde bananen..