Ingrediënten
- 2 grote blikken tomaten
- 0.5 l bouillon van een blokje
- 1 stuk knolselderij
- bladselderij (groene v/d knolselderij)
- 2 uien (gesnipperd)
- paar worteltjes (in plakjes snijden)
- 4 kruidnagels
- 0.5 laurierblaadje
- iets tijm
- zout
- 6 peperkorrels
- 3 el rijst
- 1 blikje haricots verts
- 0.5 l koffieroom
- flinke scheut sherry
- citroen
- peterselie
Variatietips
- Serveer met bijvoorbeeld wit geroosterd brood.
Bereiding
Stap 1
Doe in de bouillon de tomaten met het sap, de groenten, kruiden, zout en de rijst (niet de haricots verts en de peterselie).
Stap 2
Breng aan de kook en laat zachtjes, minstens 1 uur koken.
Stap 3
Specerijen eruit vissen en met de mixer/blender/keukenmachine alles fijn pureren.
Stap 4
De haricots verts in kleine stukjes snijden, als vulsel in de soep doen en met de koffieroom nog even wat doorwarmen (niet koken!).
Stap 5
Even voor het opdienen een flinke scheut sherry erdoor roeren.
Stap 6
Verdeel de soep in kommen of borden en garneer met een dun schijfje citroen in het midden en de fijngesneden peterselie er omheen.
Variatietips
- Serveer met bijvoorbeeld wit geroosterd brood.