8 januari 2006
6 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 kip of losse poten (ongeveer 1 kilo)
  • 500 gr witte kool
  • 500 gr prei
  • 2.5 l water
  • eieren (1 per persoon)
  • aardappelen (1 per persoon)
  • 2 zakjes soto kruiden
  • garnering:
  • 250 gr taugé
  • bladselderij
  • atjar
  • augurken
  • kroepoek
  • emping
  • gefruite uitjes
  • so-oen (dunne vermicelli)

Variatietips

  1. Als extra kan je er ook nog een stokje saté bij serveren.

Bereiding

Stap 1
Maak bouillon van het water, de kip (of kipfilet) de gesneden prei en witte kool (van beide even veel) erbij doen.

Stap 2
De kip eruit halen en pluizen om vervolgens weer terug te doen.

Stap 3
Daarna 2 pakjes soto kruiden toevoegen en even laten koken.

Stap 4
Apart erbij serveren aardappelen (in plakjes) gekookte eieren, so-oen, witte rijst, taugé (even met kokend water overgieten) als je gaat eten eerst deze dingen op je bord doen en dan de soep eroverheen scheppen.

Stap 5
Naar smaak erbij doen fijngeknipte bladselderij, atjar, augurken, kroepoek, emping, gefruite uitjes.

Variatietips

  1. Als extra kan je er ook nog een stokje saté bij serveren.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten