Ingrediënten
- 1 kip of losse poten (ongeveer 1 kilo)
- 500 gr witte kool
- 500 gr prei
- 2.5 l water
- eieren (1 per persoon)
- aardappelen (1 per persoon)
- 2 zakjes soto kruiden
- garnering:
- 250 gr taugé
- bladselderij
- atjar
- augurken
- kroepoek
- emping
- gefruite uitjes
- so-oen (dunne vermicelli)
Variatietips
- Als extra kan je er ook nog een stokje saté bij serveren.
Bereiding
Stap 1
Maak bouillon van het water, de kip (of kipfilet) de gesneden prei en witte kool (van beide even veel) erbij doen.
Stap 2
De kip eruit halen en pluizen om vervolgens weer terug te doen.
Stap 3
Daarna 2 pakjes soto kruiden toevoegen en even laten koken.
Stap 4
Apart erbij serveren aardappelen (in plakjes) gekookte eieren, so-oen, witte rijst, taugé (even met kokend water overgieten) als je gaat eten eerst deze dingen op je bord doen en dan de soep eroverheen scheppen.
Stap 5
Naar smaak erbij doen fijngeknipte bladselderij, atjar, augurken, kroepoek, emping, gefruite uitjes.
Variatietips
- Als extra kan je er ook nog een stokje saté bij serveren.