Ingrediënten
- olijfolie
- koriander
- stukken ijsbergsla
- 16 tot 20 tijgergarnalen
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
- rode peper, fijngehakt
- 4 plakken spek
- bosuitje, in ringetjes
- handje verse peterselie
Variatietips
- Laat de koriander achterwege als je niet van deze, vaak overheersende, smaak houdt.
Bereiding
Stap 1
Meng vier eetlepels olijfolie met een paar blaadjes gehakte koriander.
Stap 2
Bestrijk vier grote slabladeren met dit mengsel en leg op een bord.
Stap 3
Haal de garnalen uit hun jasje en verwijder de kop en de staart.
Stap 4
Verhit een flinke scheut olie in een wok en bak daarin de garnalen, de knoflook, en de rode peper goed gaar.
Stap 5
Schep de garnalen, knoflook en peper uit de pan en leg in gelijke porties op elk slablad.
Stap 6
Bak nu op hoog vuur de reepjes spek knapperig.
Stap 7
Verdeel het spek over elk bord.
Stap 8
Strooi over elk bord wat bosuitjes en verse peterselie.
Variatietips
- Laat de koriander achterwege als je niet van deze, vaak overheersende, smaak houdt.