Ingrediënten
- bladerdeeg
- 300 gr kipfilet in reepjes
- 500 a 600 gram gekuiste prei
- 3 a 4 eitjes
- room
- eventueel teentje knoflook
- boter of olijfolie
- bieslook
- 200 a 300 gram cheddar in blokjes
- zout en peper
- gemalen kaas
Variatietips
- Vervang de room door boursin cuisine.
- I.p.v. kipreepjes rul gebakken gehakt.
- Met spinazie i.p.v. prei.
Bereiding
Stap 1
Bekleed een ronde bakvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Stap 2
Bak de reepjes kipfilet mooi bruin in olijfolie of boter. Kruid met peper en zout.
Stap 3
Stoof ook de prei (en eventueel teentje knoflook) gaar in wat boter of olijfolie. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
Stap 4
Klop de eieren los met de room, bieslook, blokjes kaas en kruid ook dit geheel naar smaak.
Stap 5
Vul de bladerdeegbodem met de reepjes kipfilet. Daarboven het preimengsel en ten slotte het ei-kaasmengsel.
Stap 6
Bestrooi met gemalen kaas en bak de quiche in een voorverwarmde oven op 180° goudbruin tot de eieren goed gestold zijn (zo'n 30minuten).
Variatietips
- Vervang de room door boursin cuisine.
- I.p.v. kipreepjes rul gebakken gehakt.
- Met spinazie i.p.v. prei.