2 januari 2006
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • 300 gr kipfilet in reepjes
  • 500 a 600 gram gekuiste prei
  • 3 a 4 eitjes
  • room
  • eventueel teentje knoflook
  • boter of olijfolie
  • bieslook
  • 200 a 300 gram cheddar in blokjes
  • zout en peper
  • gemalen kaas

Variatietips

  1. Vervang de room door boursin cuisine.
  2. I.p.v. kipreepjes rul gebakken gehakt.
  3. Met spinazie i.p.v. prei.

Bereiding

Stap 1
Bekleed een ronde bakvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 2
Bak de reepjes kipfilet mooi bruin in olijfolie of boter. Kruid met peper en zout.

Stap 3
Stoof ook de prei (en eventueel teentje knoflook) gaar in wat boter of olijfolie. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

Stap 4
Klop de eieren los met de room, bieslook, blokjes kaas en kruid ook dit geheel naar smaak.

Stap 5
Vul de bladerdeegbodem met de reepjes kipfilet. Daarboven het preimengsel en ten slotte het ei-kaasmengsel.

Stap 6
Bestrooi met gemalen kaas en bak de quiche in een voorverwarmde oven op 180° goudbruin tot de eieren goed gestold zijn (zo'n 30minuten).

Variatietips

  1. Vervang de room door boursin cuisine.
  2. I.p.v. kipreepjes rul gebakken gehakt.
  3. Met spinazie i.p.v. prei.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten