Ingrediënten
- 1 dikke rundertong
- 1 ui
- 2 blad laurier
- 1 takje tijm
- 1 stengel prei
- 1 stengel selder
- 1 wortel
- peper en zout
- boter (saus)
- bloem (saus)
- 0.25 l vleesbouillon (water en blokje) (saus)
- 2 kleine potjes tomatenpuree (saus)
- blik champignons (saus)
Variatietips
- Je kan er ook een blik champignons bijvoegen.
Bereiding
Stap 1
Laat de rundertong enkele uren weken in gezouten water en spoel ze vervolgens af onder koud stromend water.
Stap 2
Kook de rundertong samen met de groentjes en de kruiden in een soepketel in ongeveer 3 uren gaar (je kan zien dat ze gaar is als het vel gemakkelijk loskomt).
Stap 3
Pel de tong en snij ze in sneden van ongeveer 1 cm dik.
Stap 4
Maak nu de tomatensaus:
Stap 5
Maak een roux: boter smelten, bloem bijdoen, aanlengen met vleesbouillon, tomatenpuree bijvoegen, kruiden met peper en zout (eventueel wat suiker voor een zoetere smaak).
Stap 6
De saus goed mengen. Eventueel nog wat binden met maizena als ze te dun is of scheutje room bij.
Variatietips
- Je kan er ook een blik champignons bijvoegen.