Ingrediënten
- 200 gr boter
- 150 gr suiker
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gr bloem
- 0.5 zakje bakpoeder
- snufje zout
- 150 gr krenten
- rasp van 1 citroenschil
Variatietips
- Gebruik rozijnen in plaats van krenten.
- Doe er 2 el cacao door voor een chocolade krentencake.
- Je kan hem ook in een ronde vorm bakken.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de suiker en boter samen.
Stap 2
Voeg dan de eieren toe en mix het goed.
Stap 3
Doe vanillesuiker, bakpoeder, zout en citroensap (of schil) erbij en mix dit erdoor.
Stap 4
Dan meel beetje voor beetje toevoegen en weer goed mixen. Het blijft een beetje dik en stevig beslag.
Stap 5
Schep dan de krenten erdoor en zorg dat ze gelijkmatig verdeeld zijn door het deeg. In een langwerpige cakevorm scheppen en onderin de oven ongeveer 70 minuten bakken.
Variatietips
- Gebruik rozijnen in plaats van krenten.
- Doe er 2 el cacao door voor een chocolade krentencake.
- Je kan hem ook in een ronde vorm bakken.