Ingrediënten
- 1.5 kg boerenkool
- 1 kg aardappelen, geschild
- 250 gr blokjes spek
- 2 uien
- peper
- zout
- margarine om in te bakken
- 1 runder rookworst
Variatietips
- Als je nog extra jus wilt hebben kan je speciaal jus kopen voor stampot.
Bereiding
Stap 1
Aardappelen koken (totaal +/- 25 minuten) tot ze bijna gaar zijn en vervolgens de boerenkool erbij gaar laten worden en afgieten. De laatste 10 minuten de rookworst mee koken.
Stap 2
Ondertussen spek bakken in 25 gram boter met de uien, peper en beetje zout erbij.
De jus bewaren en die als laatste door de stamppot doen.
Stap 3
Als de aardappelen met boerenkool gaar zijn telkens een beetje spek met uien er bij doen en gelijk stampen.
Variatietips
- Als je nog extra jus wilt hebben kan je speciaal jus kopen voor stampot.