26 oktober 2005
2 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 450 gr varkenshaasjes
  • 250 gr champignons
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 0.5 lesje bruine leffe
  • kruidnagel
  • rozemarijn
  • marjolein
  • 1 klontje suiker
  • 1 dl room
  • sausbinder
  • tijm
  • laurier
  • paprikapoeder
  • peper

Variatietips

  1. Serveer eventueel met boontjes omwikkeld in gerookt spek.
  2. Geen liefhebber van Leffe, gebruik dan wijn of water, of 1/2 Leffe en 1/2 water.

Bereiding

Stap 1
Stoof de sjalotjes in boter en voeg de in schijfjes gesneden champignons toe.

Stap 2
Laat een 10-tal min bakken, onder voortdurend roeren. Neem uit de pan.

Stap 3
Doe 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter in de pan en braad het varkenshaasje rondom bruin.

Stap 4
Voeg de Leffe toe, kruidnagel en het klontje suiker. Kruiden naar keuze met tijm, laurier, paprikapoeder, rozemarijn, marjolein en peper.

Stap 5
Laat +/- 25 min stoven op middelmatig vuur, deksel op de pan.

Stap 6
Doe de champignons en sjalot opnieuw bij het vlees +/- 10 min voor het einde.

Stap 7
Haal het vlees uit pan en versnijd in plakken. Voeg room toe en laat even inkoken.

Stap 8
Bind de saus met sausbinder. Serveer met kroketten.

Variatietips

  1. Serveer eventueel met boontjes omwikkeld in gerookt spek.
  2. Geen liefhebber van Leffe, gebruik dan wijn of water, of 1/2 Leffe en 1/2 water.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten