Ingrediënten
- 450 gr varkenshaasjes
- 250 gr champignons
- 2 fijngesneden sjalotjes
- 0.5 lesje bruine leffe
- kruidnagel
- rozemarijn
- marjolein
- 1 klontje suiker
- 1 dl room
- sausbinder
- tijm
- laurier
- paprikapoeder
- peper
Variatietips
- Serveer eventueel met boontjes omwikkeld in gerookt spek.
- Geen liefhebber van Leffe, gebruik dan wijn of water, of 1/2 Leffe en 1/2 water.
Bereiding
Stap 1
Stoof de sjalotjes in boter en voeg de in schijfjes gesneden champignons toe.
Stap 2
Laat een 10-tal min bakken, onder voortdurend roeren. Neem uit de pan.
Stap 3
Doe 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter in de pan en braad het varkenshaasje rondom bruin.
Stap 4
Voeg de Leffe toe, kruidnagel en het klontje suiker. Kruiden naar keuze met tijm, laurier, paprikapoeder, rozemarijn, marjolein en peper.
Stap 5
Laat +/- 25 min stoven op middelmatig vuur, deksel op de pan.
Stap 6
Doe de champignons en sjalot opnieuw bij het vlees +/- 10 min voor het einde.
Stap 7
Haal het vlees uit pan en versnijd in plakken. Voeg room toe en laat even inkoken.
Stap 8
Bind de saus met sausbinder. Serveer met kroketten.
Variatietips
- Serveer eventueel met boontjes omwikkeld in gerookt spek.
- Geen liefhebber van Leffe, gebruik dan wijn of water, of 1/2 Leffe en 1/2 water.