Ingrediënten
- 1.5 kg kip
- zout en peper
- 2 tenen knoflook
- 50 gr boter om in te vetten
- 3-5eetlepels verse marjolein
- 250 ml kipbouillon (gewoon van een blokje)
- 1-2 gele paprika's
- 500 gr vleestomaten
Variatietips
- Ook lekker met peterselie i.p.v. marjolein.
Bereiding
Stap 1
Snijd de kip in 4 stukken en doe er zout en peper op. Wrijf de stukken ook in met knoflook.
Stap 2
Strooi 3 eetlepels marjolein in een ingevette ovenschaal doe de kip erin en schenk de bouillon erbij.
Stap 3
Bak de kip ongeveer 40 min in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Stap 4
Doe de schoongemaakte groenten erbij en roer goed om.
Stap 5
Bak alles nog 10 tot 20 min. Strooi nog wat marjolein erover vlak voor het opdienen.
Variatietips
- Ook lekker met peterselie i.p.v. marjolein.