Ingrediënten
- 500 gr tempehblok
- 2 rode paprika's
- 3 uien
- 300 gr courgette
- 300 gr champignons
- 2 tenen knoflook
- olijf of zonnebloemolie
Variatietips
- Ook op de grillpan kan je dit makkelijk maken in de koudere maanden zonder de bbq. Dan kan je er ook voor kiezen de fijngesneden/perste knoflook op de grill te leggen en de saté er op te bakken, dan neemt het ook een beetje knoflooksmaak aan.
Bereiding
Stap 1
Snij alle ingrediënten in gelijke stukken (behalve de knoflook).
Stap 2
Verdeel alle ingrediënten over ongeveer 10 satéstokjes.
Stap 3
De knoflook fijnpersen en door een beetje olie roeren. het knoflookolie mengsel met een kwastje over de saté smeren.
Stap 4
Op de bbq en heel snel klaar door om en om te bakken.
Stap 5
De tempeh kan gemarineerd worden in wat sojasaus en citroensap en om het wat pittiger te maken nog wat sambal;
Variatietips
- Ook op de grillpan kan je dit makkelijk maken in de koudere maanden zonder de bbq. Dan kan je er ook voor kiezen de fijngesneden/perste knoflook op de grill te leggen en de saté er op te bakken, dan neemt het ook een beetje knoflooksmaak aan.