Ingrediënten
- 2 rode lomboks grof gesneden
- 3 à 4 uien grof gesneden
- 2 à 3 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 sereh in stukken gesneden
- koenir een vingerlengte fijn gesneden
- assem zonder pit
- 2 schijfjes djahé
- 1 bouillonblokje
- 4 à 5 eetlepels ketjap merk kaki tiga
- 500 gr krabbetjes
Variatietips
- Met longtong eten dan smaakt het naar goeléh.
Bereiding
Stap 1
De ingrediënten lichtelijk fruiten zonder de ketjap, voeg dan ongeveer 1 liter water erbij en kook daarin de krabbetjes op een zacht vuurtje tot het vlees goed zacht is, ongeveer 1½ uur.
Stap 2
Doe dan de ketjap er in en eventueel naar smaak wat zout en suiker, even nog 5 minuten doorkoken.
Variatietips
- Met longtong eten dan smaakt het naar goeléh.